Vandaag is het de nationale feestdag van Letland, u weet wel dat Baltische landje met als hoofdstad Riga, en om dat te vieren kan vanavond bijvoorbeeld als voorgerecht bij de vol-au-vent (het is nl ook vol-au-vendredi vandaad, niet vergeten!) heerlijke Riga-eieren klaarmaken. Het recept vindt u hieronder.
Riga-eieren
Ingredïenten: 8 hardgekookte eieren, 3 eetlepels mayonaisezout en peper1/4 theelepel dragon, ansjovisfilets, kappertjes, waterkers
Bereiding: Snijd voorzichtig aan de dikke kant van de gekookte eieren een plakje af zodat zij kunnen blijven staan. Snijd ook aan de andere kant een plakje af en haal er de eidooiers voorzichtig uit.
Meng 2/3 van de eidooiers met de mayonaise, peper en zout en de dragon. Vul de eiwitten met dit mengsel.
Maak op 4 bordjes een bedje van waterkers, plaats op elk bordje 2 eieren, schik ansjovisfilets rondom de eieren en bestrooi de eieren met kappertjes.
Druk de overgebleven eidooiers door een zeef en strooi het eigeel over de eieren.
Smakelijk!
vrijdag, februari 16, 2007
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten