maandag, februari 05, 2007

Nationale Feestdag San Marino

San Marino ligt in Italië en is met zijn 60 vierkante kilometer en zijn 28 000 inwoners één van de kleinste landjes van Europa. Vandaag is het daar de Nationale Feestdag en om dat te vieren eet ik vanavond met mijn mevrouw Kip San Marino. Hieronder het recept voor als u hetzelfde wil doen:





Voor 2 personen:

Ingrediënten: 2 kippenborsten, in twee gesneden en vervolgens platgeslagen, 4 plakken gruyere of fontinakaas 4 plakken zeer dunne prosciutto, 1 opgeklopt ei ,bloemfijn broodkruim, 2 eetlepels boter, 1 eetlepel cognac, 0,5 dl slagroom.
Bereiding: Leg op iedere kippenborst een plak kaas die in een plak ham is gewikkeld. Rol dan de borst rond de ham op en steek vast met een prikker. Besprenkel de rolletjes met zout, wentel ze door de bloem en schud er het teveel van af. Haal ieder rolletje door de opgeklopte eieren en rol ze vervolgens door het broodkruim. U kunt de rolletjes verscheidene uren bedekt in de koelkast bewaren. Smelt 2 eetlepels boter in een braadpan die groot genoeg is om alle rolletjes te bevatten. Braad gedurende 15 minuten mooi bruin op een middelhoog vuur, voeg eventueel boter toe.Leg ze vervolgens in een ovenschotel en laat ze nog eens 15 minuten in een oven op 170°C garen.Giet intussen de cognac in de braadpan en laat ontvlammen - schud met de pan om de alcohol te laten opbranden. Giet er dan de slagroom bij en laat indikken.Giet de saus over de kip en dien op. Smakelijk!

Geen opmerkingen: