vrijdag, januari 26, 2007

Australië-dag

Vandaag, precies 219 jaar geleden legden de Engels-mannen officïeel beslag op Australië. Het was 1788 en 18 jaar voordien had Captain Cook zijn kapiteinslaarzen voor de eerste keer op Australische bodem gezet en besloten dat het kangoeroe-eiland dat tot dan toe door de Hollanders was opgeëist en zelfs Nieuw Holland heette, beter eigendom van de Engelse koning werd. Daarom stuurde king George zo rap hij kon een Eerste Vloot naar een Australische baai in de buurt van de huidige hoofdstad Sydney en vestigde daar de eerste Britse kolonie. Eigenlijk was het een nederzetting voor Engelse criminelen die zo misdadig waren dat ze naar de andere kant van de wereld gestuurd werden om daar schapen te gaan kweken en ruzie te gaan maken met de aboriginals. Wil u net zoals de huidige afstammelingen van die misdadigers australiëdag vieren, dan kan u vandaag nog snel een kangoeroesteak gaan halen in den Delhaize of de GB en die samen met een glas heerlijke Australische wijn verorberen. Delicious mate!

2 opmerkingen:

Philip zei

Maar er zijn ook heel vriendelijke Australiers hoor. En sommige kangoeroe's zijn erg gemeen. Na al die eeuwen is Australie trouwens nog altijd niet volzet. Australië is vooral veel leeg land met rood zand. Dat zand is zo warm dat je er spontaan van gaat springen.

Anoniem zei

er kunnen inderdaad nog veel misdadigers bij, en bij ons de gevangenissen maar blijven volstoppen, terwijl daar plaats genoeg is. snapt ge toch niet...