donderdag, juni 28, 2007

Sokken van Lycra














Vanavond stelden Les Offs, de geniale folkband die ook zal optreden op het tonbenefiet volgende vrijdag hun cd voor: 'Sokken van Lycra'. De cd is net zoals de groep een kanonskogel van vrolijke virtuositeit. Hebben ondertussen ook al bevestigd voor het tonbenefiet van 6 juli in het fort van Hoboken: stand-up comedian Bert Gabriëls en de 70-jarige Vlaamse blueslegende Willy Donni die lang voordat ik geboren was al met Chuck Berry samenspeelde...

woensdag, juni 27, 2007

Sardienquote











'Je ogen zijn als sardientjes'

Thomas O'Malley - straatkat

maandag, juni 25, 2007

6 juli Tonbenefiet


















Vrijdagavond 6 juli is het zover. Het beroemde Tonbenefiet voor de daklozen en Diogenes met de gestolen ton zal plaatsvinden in Fort 8 in Hoboken. Hou deze datum alvast vrij in uw agenda want het programma begint stilaan wat vorm te krijgen en het belooft een supergezellige boel te worden. Zullen al zeker aanwezig zijn:

Bertold Rundfunk
Interessante Elektronische experimenten met bas en nog vanalles...
JD Kort & guests
Jaren '90-idool Johan De Kort brengt zijn grootste Nederlandstalige hits samen met een stel verrassende gasten.
Les Oeufs
Eén van de beste life groepen van het moment komt swingen in het Frans: Folk én Fantastisch.
Minguz
Ook al een van de beste Vlaamse bands van het moment. Bas en Drum en eenvoudig en heel goed...

En daar komt ongetwijfeld nog een bende acts en artiesten bij. Als dit alles voorbij is, kan u nog trouwens lustig verder dansen op de riedels van DJ Luciano.
Voor het hele spektakel betaalt u vijf euro en daarmee helpt u diogenes, de daklozen en kan u bovendien de hele nacht vanalles meemaken.

Met dank aan de atletiekclub van Hoboken die het hele gebeuren mee organiseert en al haar infrastructuur zomaar voor het goede doel ter beschikking stelt...

zaterdag, juni 23, 2007

Quote van de Week














'Ik begrijp niet hoe aardige mensen elkaar kunnen uitstaan!'
Gargamel

dinsdag, juni 19, 2007

Sardienen in Tomatensaus


Een eenvoudig lekker zomers gerecht voor op deze heerlijk warme sardiensdag. U moet gewoon doen wat u ziet op het filmpje en verder de pot anderhalf uur laten pruttelen. Smakelijk!

maandag, juni 18, 2007

Chinees Restaurant Peacock














Tis al kwalt na den achten
En we zitten te wachten
Hoelang is ne Chinees

D'el is kloepoek met bakken
Maal geen lijst om te kakken
Hoelang is ne Chinees

Geen mie, geen tofu
En de kindels zijn moe
Hoelang is ne Chinees

Van kwalt na de zevenen
Tot ovel de negenen
Hoelang is ne Chinees

Wang Snee Wang
En niet met den deze
Hoelang is ne Chinees
Pang

vrijdag, juni 15, 2007

DJ Luciano op Ton-benefiet

DJ Luciano oftewel DJ Lou oftewel DJ The jackman is de eerste grote naam die reeds toegezegd heeft voor Diogenes' ton-benefiet. Hier ziet u hem op een foto gepikt uit de volksgazet waar hij de baas van is. Ik zat zo te denken dat we er een klein mini-festivalletje moeten van maken met feest erbij en ruimte voor filosofische overpeinzingen. Vrijdag 6 juli lijkt me wel een goeie datum voor het gebeuren. Alleen nog een plek vinden. En aangezien een ton eigenlijk niet zo heel veel kost, heeft Diogenes beloofd al het geld dat er meer binnenkomt te geven aan zijn collega's-daklozen.

donderdag, juni 14, 2007

Ton Diogenes Gestolen


Ze zeggen soms dat Diogenes misschien wel alles weet, maar dat is niet helemaal waar. Hij weet natuurlijk wel alles- zoals u zelf in het filmpje hierboven kan zien -maar enkel en alleen als hij in zijn ton zit. En daar wringt nu net de Griekse sandaal. Iemand heeft de ton van Diogenes gestolen en aangezien hij er nu niet meer kan gaan inzitten, kan hij ook niet te weten komen welke snoodaard deze misdaad tegen de filosofie geflikt heeft. Daarom gaat Diogenes binnenkort een benefiet-happening geven voor zijn gestolen ton, zodat hij zich bij Tonnen Janssens in Brecht op de Hoogstraatse baan een nieuwe ton kan gaan kopen. Tips en suggesties voor de happening kan u alvast hier achterlaten. De precieze datum en andere details volgen later...

woensdag, juni 13, 2007

Botticelli














Ze zeggen wel eens dat mijn dochter Fee ontstnapt is uit een schilderij van Botticelli. Nu zeggen ze natuurlijk wel veel, maar deze keer hebben ze toch wel een beetje gelijk.

dinsdag, juni 12, 2007

1-2-3 Sardinnekes Visited














Op deze sardiensdag toch nog even melden dat in het EWT in Deurne nog steeds de deurenkomedie '1-2-3 Sardinnekes' loopt. Zelf ben ik dit weekend gaan kijken en hoewel er in heel het stuk maar drie metalen sardines met lippenstift voorkomen is het toch een echte goeie traditionele vaudeville vol misverstanden en bedrog met tussen de bedrijven door echte Franse Louis De Funès muziek. Het stuk bewonderen kan u nog tot 24 juni.

maandag, juni 11, 2007

Koningin Beatrix Opgegeten

Als ik een glas whisky als slaapmuts drink heb ik altijd fantastische dromen. Zo heb ik bijvoorbeeld zaterdagnacht gedroomd dat ik de Nederlandse koningin Beatrix heb opgegeten. Niet de echte, maar een levensecht marsepeinen exemplaar dat ik in een soort snoepwinkel had gekocht. Het grappige was wel dat ze 'auw' zei als je er bijvoorbeeld een vinger afbrak om op te verorberen. Omdat zo'n hele Beatrix te veel is voor één mens heb ik uiteindelijk wel haar gezicht in partjes gesneden en uitgedeeld aan toevallige voorbijgangers. Als er iemand deze droom verklaren kan...

vrijdag, juni 08, 2007

Mohammed 1375 jaar dood

Iedereen kent Mohammed natuurlijk als die profeet waar je beter niet mee lacht of u leven is in gevaar. Maar Mohammed was eigenlijk in de eerste plaats gewoon een charismatisch mens met als beroep Arabisch krijgsheer die erin geslaagd is in 630 de stad Mekka te veroveren op valse Arabische stammen. Verder heeft hij ook de islam uitgevonden en stond hij bekend als een asceet. Hij at weinig, leefde in lemen hutten, sliep op de grond, droeg oude kleren, naaide er telkens weer lapjes op als ze versleten waren en gaf alles wat hij niet nodig had aan de armen. Bovendien had hij veel vrouwen, maar bedreef slechts met weinigen van hen de liefde. Zijn laatste adem blies hij uit precies 1375 jaar geleden in 632 nc op de leeftijd van 63 jaar.

woensdag, juni 06, 2007

Onderschat: de Ghettoblaster













Deze maand vindt u in Menzo naast fantastische artikels over seksslavinnen, Natalia, prive-detectives en eccentriek shoppen, ook een wondermooi stuk waarin we de in the eighties razend populaire Ghettoblaster proberen in ere te herstellen. De foto's zijn zoals steeds van superfotograaf Pé Pieters.

dinsdag, juni 05, 2007

Sardien-sjoelbakken


Dat de Portugezen de grootste sardienvereerders van Europa zijn, wist u natuurlijk al langer. Dat hun sardiensdag op zaterdag valt en sabardinha heet wist u natuurlijk ook al, maar wist u dat de uitvinders van de porto en de bakeljauw ook echte volksspelen met sardienen hebben? Sardienracen bijvoorbeeld. Een soort sjoelbakken met opwindbare sardienen. Hoe het spel precies in elkaar zit, ziet u in het filmpje. Hier uitgevoerd door een bende vrolijke Engelsmannen. Een smakelijke sardiensdag!

maandag, juni 04, 2007

Parasjut-filip breekt record














Mijn goeie makker, de parasjut-filip, is er dit weekend in geslaagd een nationaal record parasjutspringen te vestigen. Hij is met maar liefst negenenveertig collega-parasjutspringers uit een vliegtuig gedoken en vervolledigde zo de grootste parasjutformatie ooit in België. De mensen die hem kennen weten meteen dat het gaat om de man met de wit rode overal en de rode helm in het midden. Felicitaties kan u hier bij de reacties achterlaten.
(De prachtige foto is trouwens van de ongelofelijk parasjutfotograaf Danny Jacobs).

Hitlersnor is Mosterdgassnor

Onze goeie snorrenvriend Adolf Hitler heeft niet altijd een Hitlersnorretje gehad. Toen hij nog een korporaaltje was in het Duitse leger tijdens WO I had hij een doodgewone puntsnor maar die paste jammer genoeg niet in de gasmaskers die hem moesten beschermen tegen het giftige Engelse mosterdgas. Daarom dwongen zijn oversten hem om zijn originele Hitlersnor bij te knippen tot een tandenborstelsnor en het is deze mosterdgassnor die later de geschiedenis zou ingaan als de echte Hitlersnor. Dit en nog veel meer interessante wetenswaardigheden vindt u op de Hitlerfansite Adolf the Great.

vrijdag, juni 01, 2007

Bestratingswerken Geert II

De afwerking van mijn straat (de Isabellalei dus), is ondertussen in een finale fase gekomen. Dwz dat Geert van Bestratings-werken Geert (naast het bulldozertje) en zijn vrouw (op het bulldozertje) de laatste stenen van het trottoir in de grond aan het kloppen zijn. Zoals u ziet, doen ze dat met passie en toewijding...