vrijdag, maart 30, 2007

Morgen Ton-dag

Morgen is het eindelijk zover. Om 13u30 kruip ik een week lang in mijn ton in boekhandel De Groene Waterman (Wolstraat 7, 2000 Antwerpen) net zoals de Griekse filosoof Diogenes van Sinope die hier Alexander De Grote uit zijn zon jaagt. U bent uiteraard van harte welkom om met een filosofische vraag langs te komen of mijn filosofisch handboekje 'Zo is het (en niet anders)' te komen kopen. De ton-avonturen zullen ook met de webcam te volgen zijn op Diogenes in Antwerp . Tot in de ton!

dinsdag, maart 27, 2007

Bain Sardine


In een ideale sardienwereld
Nemen alle mooie vrouwen
Op sardiensdag
Een 'bain sardine'
In een sardienenblik

maandag, maart 26, 2007

Het Witte Sokken-Virus

Met vreugde in het hart stel ik vast dat de titel van soxer-of-the-week die ik vorige week met trots mocht ontvangen wegens het dragen van sandalen met witte sokken, effect heeft gehad. Ook citatenspecialist Androwizz heeft nu het witte sokken-virus te pakken en zich bekeerd tot het dragen ervan. Toegegeven hij draagt er wel geen sandalen bij, maar hij staat er mee in de modder-wat eigenlijk nog veel beter is. Als u ook een foto van u zelf hebt met witte sokken, stuur ze dan gerust op. Ik kan alvast verklappen dat ik volgende maand alle voordelen van het dragen van witte sokken uitgebreid in Menzo zal beschrijven.

De Ton staat te Drogen

Aangezien ik nu zaterdag 31 maart om 13u30 officïeel mijn intrek ga nemen in de ton, ben ik die dit weekend gaan uitkappen. Hoewel het eigenlijk een oude Whiskyton is, zat ze vol regenwater. Nu staat ze te drogen en donderdag wordt ze helemaal geprepareerd voor verblijf. Er komen kussens in, er komt electriciteit in en er komt vanzelfsprekend ook een webcam in, zodat u het hele gebeuren live zal kunnen volgen. U ben ook uitgenodigd om zaterdag 31 maart de intrede in de ton mee te maken in boekhandel De Groene Waterman. Natuurlijk bent u daarna de hele week welkom tussen 9u30 en 18u00 om filosofische of andere gesprekken te komen voeren in de ton.

donderdag, maart 22, 2007

Zo is het (En niet anders!)

Met trots kan ik aankondigen dat mijn filosofisch handboek 'Zo is het! (En niet anders)' momenteel op de drukpersen ligt en vanaf 31 maart ook te verkrijgen zal zijn. Het boekje vertelt u in 80 bladzijden de antwoorden op alle filosofische vragen die het mensdom al eeuwen lang bezig houdt. 'Bestaat God?' 'Is de democratie een goed systeem?' 'Mag je mensen opeten?' 'Bestaat er buitenaards leven?' etc... Eindelijk komt u het allemaal te weten.
Voorlopig zal het boekje alleen in de Antwerpse boekhandel 'De Groene Waterman' te verkrijgen zijn, alwaar ik tussen 31 maart en 7 april als Diogenes in een ton ga wonen en alle bezoekers hun al dan niet filosofische vragen zal beantwoorden. U bent vanzelfsprekend ook van harte uitgenodigd om op bezoek te komen...

dinsdag, maart 20, 2007

Sardine Song II



Enkele sardiensdagen geleden, kreeg u al de volledige lyrics van Charlie Chaplins Sardinesong uit zijn film 'The Limelight'. Nu kan u hem dit nummer zien zingen vanop de televisie op mijn slaapkamer. Let vooral op de prachtige oceaan-achtergrond en de meesterlijke grand écart waarmee hij het podium verlaat. Dat kunnen die komieken van tegenwoordig toch allemaal niet meer. Een gelukkige Sardiensdag voor iedereen op aard!

vrijdag, maart 16, 2007

Soxer van de Week

Het is me gelukt! Met enige fierheid kan ik melden dat ik vanmiddag in Groot Britannië officïeel benoemd ben tot Soxer Of The Week. Als u wil zien tegen welke krakken ik het allemaal heb moeten opnemen, moet u dringend gaan kijken op de site van Soxer. Hoe het allemaal zover gekomen is leest u hieronder....

Sandals and Socks

Deze man - someonesdad wordt hij genoemd - is deze week door de Britse organisatie Sandals And Socks uitgeroepen tot 'Soxer of The Week' oftewel de mens die deze week het best sandalen met sokken heeft gedragen. Wil u graag deze titel zelf ook eens verdienen, dan moet u dringend sokken aandoen met sandalen, er een foto van maken en die opsturen naar Sandals and Socks. Ik heb mijn inzending al gedaan en wacht vol spanning af. Hopelijk zorgt u ook voor een beetje concurrentie, dan wordt het nog spannender...

woensdag, maart 14, 2007

Crazy Kitchen Filmpjes


Wie de heerlijke filmpjes van Captain Cooks Crazy Kitchen nog eens wil zien of wie de heerlijke filmpjes van Captain Cooks Crazy Kitchen nog nooit gezien heeft, kan dat nu doen op het You Tube-dek van de kapitein. Leer samen met de kapitein krekels vangen, krekels bakken en nog vele andere smakelijke maaltijden prepareren. Ahaa!

dinsdag, maart 13, 2007

De sardienmobiel













In een ideale Sardienwereld
Rijden alle mensen
Op Sardiensdag
Met het hele gezin
In de Sardienmobiel

maandag, maart 12, 2007

Eternal Sunset

Bent u zo iemand die niets romantischer vindt dan een zonsondergang? Dan mag u heel blij zijn want dankzij de Nederlandse webkunstenaar Adriaan Stellingwerff kan u voortaan 24 op 24 live zonsondergangen volgen overal ter wereld. Via een heel systeem van webcams kan u dus wereldwijd de zon zien zakken in de zee zoveel u maar wil.

vrijdag, maart 09, 2007

Yuri Gagarin 73 jaar



Vandaag is het de 73ste verjaardag van Yuri Gagarin, de mens die op 12 april 1961 als eerste de ruimte introk en wel met de Vostok 1. Volgens geruchten zouden er voor hem al wel twee andere Russen in de kosmos zijn geweest, maar die zouden zo verhakkeld en gewond zijn teruggekeerd dat hun ruimtereisje in de doofpot gestoken is. Gagarin zelf kwam naar verluidt op 27 maart 1968 op 34-jarige leeftijd om het leven bij een ongeluk met een MiG-15 straaljager in de buurt van Moskou en liet een arme vrouw en 2 kinderen achter. Hij werd als enige niet-Sovjetleider begraven bij de muur van het Kremlin in Moskou. Sommige beweren echter dat Gagarin nog altijd alive and kicking is en al jaren ondergedoken leeft in een hutje op de Cook Eilanden in de Stille Zuidzee samen met Elvis Presley en Adolf Hitler...

donderdag, maart 08, 2007

Ferdinand von Zeppelin 90 jaar dood

Vandaag is het precies 90 jaar geleden dat de ziel van de Duitse uitvinder Ferdinand Adolf Heinrich August Graf von Zeppelin naar de eeuwige jachtvelden zweefde. Hij was generaal en toen hij merkte dat de Fransen in de oorlog luchtballons gebruikten voor waarnemingen en communicatie liet hij een sigaarvormig bestuurbaar vliegend tuig gevuld met waterstof ontwikkelen: de zeppelin.

woensdag, maart 07, 2007

Een sardine in sardinië




Hoe smaakt een sardien het allerbeste? Inderdaad! Op Sardiensdag in Sardinië. Zoals iedereen weet is Sardinië niet zo genoemd omdat er veel sardienen zitten, maar zijn de sardienen genoemd naar het eiland omdat ze daar zoveel voorkomen. Sardinië daarentegen komt van het Griekse Sandalion omdat het volgens de Grieken op de afdruk van een sandaal lijkt. Sardienen in blik hebben ze in Sardinië in overvloed, maar restaurants bieden niet zo vaak sardienen aan omdat ze dat een restaurantonwaardige arme-mensen vis vinden. Totaal ten onrechte maar als je een beetje zoekt vind je wel een staminee dat u een paar heerlijk gegrillde sardienen wil serveren. Verder nog interessant om mee te delen dat het Italiaans voor sardine 'sarda' is en dat een vrouw uit Sardinië ook een 'sarda' wordt genoemd.

maandag, maart 05, 2007

37 37 37 37 37 37

Sinds zondag 4 maart ben ik 37 jaar oud. Het was een heerlijke verjaardag en ik heb voor de eerste keer in mijn leven alleen maar cadeautjes gekregen waar ik echt blij mee ben: 42 blikje sardienen, een Russisch zangboekje voor bij het kampvuur, een Borat-onderbroek, allemaal flessen heerlijke rode wijn, een megabokaal volauvent, een opgezette triggerfish etc. Allemaal prachtcadeaus dus! Het enige geschenkje dat ik wat minder vond was een fles tafelbier van Orange Pied De Boeuf, maar die heb ik al aan mijn moeder gegeven. Wie nog geen cadeau heeft gegeven, mag altijd een verrassing opsturen of persoonlijk brengen naar de Isabellalei 114, 2018 Antwerpen

vrijdag, maart 02, 2007

De Diogenes van Antwerpen

Na de Friese filosoof Erik Hoekstra zal ikzelf zoals reeds halvelings aangekondigd ook in de voetsporen van Diogenes treden. Van 31 maart tot 7 april ga ik eveneens in een ton wonen en wel in boekhandel De Groene Waterman. De ton zal wel iets minder groot zijn dan die van mijn Friese collega. Hoekstra verschanst zich namelijk een week lang in een echt tonnenhuis. Eigenlijk klopt dat langs geen kanten want Diogenes hing namelijk altijd met zijn blote benen uit zijn ton. Daarom heb ik voor een iets kleiner model gekozen. U kan de ton alvast bewonderen op de foto hiernaast, vlak voor ik er de watervallen van Coo mee wil afgaan...

donderdag, maart 01, 2007

Captain Cook op 1 maart 1771

Op 1 maart 1771 was Captain James Cook volop aan het terugkomen van zijn eerste reis rond de wereld en dobberde met zijn schip 'The Endeavour' tussen Indonesië en Kaap De Goede Hoop. Hoe zijn dag er precies uitzag schetst hij kort in zijn scheepsjournaal:

Friday, March 1st. Fresh Gales and Cloudy. Found the Bitts which secures the foot of the Bowsprit, loose; this obliged us to put before the wind until they were secured in the best manner our situation would admit; this done, we hauld our wind again to the Westward under the Courses and close Reef’d Topsails. Wind South-West to South by West; course South 86 degrees 45 minutes West; distance 71 miles; latitude 29 degrees 41 minutes South; longitude 320 degrees 26 minutes West.

Om deze dag te herinneren draag ik vandaag uiteraard mijn captain cook T-shirt en zal de kapitein vandaag hieronder speciaal voor u een dansje doen!