vrijdag, maart 09, 2007

Yuri Gagarin 73 jaar



Vandaag is het de 73ste verjaardag van Yuri Gagarin, de mens die op 12 april 1961 als eerste de ruimte introk en wel met de Vostok 1. Volgens geruchten zouden er voor hem al wel twee andere Russen in de kosmos zijn geweest, maar die zouden zo verhakkeld en gewond zijn teruggekeerd dat hun ruimtereisje in de doofpot gestoken is. Gagarin zelf kwam naar verluidt op 27 maart 1968 op 34-jarige leeftijd om het leven bij een ongeluk met een MiG-15 straaljager in de buurt van Moskou en liet een arme vrouw en 2 kinderen achter. Hij werd als enige niet-Sovjetleider begraven bij de muur van het Kremlin in Moskou. Sommige beweren echter dat Gagarin nog altijd alive and kicking is en al jaren ondergedoken leeft in een hutje op de Cook Eilanden in de Stille Zuidzee samen met Elvis Presley en Adolf Hitler...

1 opmerking:

Philip zei

De wereld rond in een tonnetje. De lijn van Diogenes wordt wel doorgezet: sardienen in een ton, een tonvormig luchtschip en nu Gagarin.
Nu Geert straks in een ton. Als je op expeditie naar Rusland trekt, kan je die ton misschien meenemen. Daar valt ongetwijfeld nog iets mee te doen daar.