BENODIGDHEDEN :
500 gr gehakt (vb gemengd varkens- en rundergehakt), 1 ei, 4 beschuiten, muskaatnoot, peper en zout, 1 eetlepel porto.
T u i n k r u i d e n : 1 sjalotje
500 gr gehakt (vb gemengd varkens- en rundergehakt), 1 ei, 4 beschuiten, muskaatnoot, peper en zout, 1 eetlepel porto.
T u i n k r u i d e n : 1 sjalotje
BEREIDING :
Het gehakt in een kom doen en er de verkruimelde beschuiten bijvoegen. Het sjalotje heel fijn snijden en samen met het ei ook bij het vlees doen. Eventueel nog wat extra muskaatnoot, peper en zout toevoegen (mag flink gekruid smaken) en alles goed door mekaar roeren.
Maak een broodje en leg het in een vuurvaste ovenschotel. Met de porto overgieten om een mooie bruine gesloten korst te krijgen.
Laat gedurende 50 minuten bakken in een voorverwarmde oven van 200°C.
Je kan de frikandon zowel warm als koud opdienen, bij warm opdienen in dikke sneden, bij koud opdienen in dunne sneden snijden.
Serveersuggestie : warm opdienen met warme kriekjes of mirabellen en aardappelkroketten
Serveersuggestie : koud opdienen met koude peertjes en bruin brood
Variante : je kan er eventueel samen met het sjalotje nog wat fijngehakte peterselie onder mengen
Wijntip : een halfdroge of droge witte wijn (vb een Müller-Thurgau)
Het gehakt in een kom doen en er de verkruimelde beschuiten bijvoegen. Het sjalotje heel fijn snijden en samen met het ei ook bij het vlees doen. Eventueel nog wat extra muskaatnoot, peper en zout toevoegen (mag flink gekruid smaken) en alles goed door mekaar roeren.
Maak een broodje en leg het in een vuurvaste ovenschotel. Met de porto overgieten om een mooie bruine gesloten korst te krijgen.
Laat gedurende 50 minuten bakken in een voorverwarmde oven van 200°C.
Je kan de frikandon zowel warm als koud opdienen, bij warm opdienen in dikke sneden, bij koud opdienen in dunne sneden snijden.
Serveersuggestie : warm opdienen met warme kriekjes of mirabellen en aardappelkroketten
Serveersuggestie : koud opdienen met koude peertjes en bruin brood
Variante : je kan er eventueel samen met het sjalotje nog wat fijngehakte peterselie onder mengen
Wijntip : een halfdroge of droge witte wijn (vb een Müller-Thurgau)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten