maandag, oktober 29, 2007

Winston Churchill vs Pyranokkio

http://www.myheritage.com/collage


Wil u weten op welke belangrijke mens uit de wereldgeschiedenis u lijkt, dan moet u dringend uw foto invoeren op My Heritage en een speciaal programma gaat op zoek naar uw beroemde lookalikes. En ook al lijk ik alleen maar op oude mannen, toch een indrukwekkend gezelschap, ook al hangt het er een beetje vanaf welke foto je ingeeft natuurlijk...


Met dank aan mijn ouwe compaan Vitalski voor de tip.

vrijdag, oktober 26, 2007

Morgen Verjaardag Captain Cook

Morgen, zaterdag 27 oktober, wordt Captain James Cook 279 jaar. Dat moet uiteraard gevierd worden. U kan dat uitgebreid doen met een bedevaart naar het captain cook birthplace museum in het Engelse Middlesbrough of naar zijn sterfmonument in Hawai. Maar u kan ook een meer bescheiden herdenking doen door een gerecht met choucrout te eten. De kapitein is er namelijk als eerste zeevaarder ingeslaagd de verschrikkelijke ziekte scheurbuik van boord te bannen door zijn bemanning te verplichten zuurkool te eten.

dinsdag, oktober 23, 2007

Sardiensdag T-shirt

Om Sardiensdag nog intenser te kunnen beleven, is er vanaf nu de enige echte Dinsdag-Sardiensdag T-shirt die u kan bestellen in de pyranokkio-Tshirt-shop. Niet alleen is hij ongelofelijk sexy (zie foto), met een Dinsdag-Sardiensdag T-shirt smaken uw sardienen ook veel beter.

Fee in Disguise

Mijn dochter Fee verkleed

als tover-vrouwtje









& als Russisch divaatje...

woensdag, oktober 17, 2007

Gisteren Sardiensdag O'Tagine

Di 17 okt 2007 - Antwerpen is zoals iedereen weet een fantastisch rijke gevarieerde kleurrijke wereldstad en je vindt er dus bijgevolg ook een heel gamma van heerlijke sardienrestaurants. Zo heb je op het Zuid misschien wel het heerlijkste Marokkaanse restaurant van de Lage landen: restaurant O'Tagine . En ook al is de foto een beetje duister en spookachtig, de sardienen daar zijn gevuld en zo fijn gekruid dat ze bijna letterlijk je slokdarm inzwemmen. Dus als je binnenkort op een sardiensdag nog eens doelloos rondzwerft op zoek naar sardienen en je weet niet waarheen of waarin, dan geef ik u een geschubde raad, ga naar restaurant O'Tagine.

vrijdag, oktober 12, 2007

Onderschat: de bretel

Iedereen weet dat een bretel een veel betere broekenophouder is dan de broeksriem en toch draagt, buiten hier en daar een Hollandse zakenman en Nonkel Jef natuurlijk, niemand nog bretellen. Hoe komt dat en wat kan u eraan doen. U leest het allemaal in de Menzo van deze maand.
(foto: Pe Pieters)

dinsdag, oktober 09, 2007

Liers Sardienrestaurant dicht op Sardiensdag

In Lier, op het Zimmerplein al in de schaduw van de Zimmertoren, bevindt zich het Exotische Spaanse restaurant Café Latino alwaar ze naast allerlei lekkere tapa's en heerlijke Latino-broodjes ook de beste sardienen van Lier serveren. Jammer en onbegrijpelijk genoeg is de sluitingsdag van Café Latino dinsdag. Met andere woorden: op Sardiensdag is het beste sardienenrestaurant van Lier gewoon gesloten. Daarom beginnen we hier een petitie opdat het restaurant zijn sluitingsdag zou verplaatsen naar bijvoorbeeld maandag. Uw naam opgeven kan hieronder bij de reacties.

maandag, oktober 08, 2007

Met de Lada over de instortbrug

Gisterenavond reed ik bij een mooie ondergaande zon met mijn lada over de beruchte brug op de E313 die in de nacht van 12 op 13 november 1966 om kwart na middernacht is ingestort. En ook al waarschuwde The Police mij dat deze actie eigenlijk zelfmoord was, het liep gelukkiglijk allemaal goed af.

dinsdag, oktober 02, 2007

Sardine Eten Mag


















Zoals u misschien weet, zijn heel wat vissen in Europa bijna uitgestorven omdat er teveel op gevist is geworden afgelopen jaren. Daarom kan je bijvoorbeeld beter geen paling, geen gamba's, geen tonijn en geen schol meer kopen als je een visje wil eten. Een sardine mag nog wel. Gelukkig maar! Want zelfs het lot van de Europese sardine heeft aan een zijden vis-draadje gehangen. Dankzij strikte maatregelen vanuit Europa heeft het smakelijke visje zich vooral langs de Atlantische kust kunnen herstellen. In de Middellandse Zee is de soort echter nog wel zwaar overbevist. Dus eigenlijk kan u vanaf nu beter vooral Bretoense sardine eten op sardiensdag...