woensdag, september 26, 2007

Hoeveel balonnen heb je nodig om...


Elke keer als ik een goed idee heb, blijkt dat iemand dat een paar maand tevoren al eens uitgeprobeerd heeft. Zo vroeg ik me een tijdje geleden af hoeveel heliumbalonnen nodig waren om in de lucht te gaan. In mijn geval zouden dat ongeveer 1539 balonnen van 50 centimeter zijn. Als je er grotere pakt zijn dat er natuurlijk minder zoals berekent door de balonnenmannen van BubbleXL . En ook al waren de Amerikanen mij voor, vroeg of laat zal ik ook aan een sliert balonnen door de lucht zweven...

Sandalen en Sokken-Petitie

Zoals u weet worden de sandalen en sokken-dragers in West Europa al enkele decennia zwaar gediscrimineerd. En dit terwijl de combinatie sokken en sandalen ten eerste een eeuwenoude combinatie is -jaja, de romeinen droegen al sokken met sandalen- en bovendien ook nog eens heel gezond blijkt voor de voeten. Geen enkele schoen heeft nl. een evenwaardig verluchtingsysteem. Daarom zijn onze Engelse vrienden Quentin en Crisp overgegaan tot een 'sokken en sandalen'-petitie die sandalen en sokkendragers gelijke kansen moet geven. Denk dus aan uw s&s-dragende medemens en neem massaal deel door u in te schrijven op hun petitie-site. De sokkengod zal u lonen.

Sardiensdagreservevoorraad bijna op














Inderdaad! Toen ik gisteren de kast opentrok om mijn sardiensdaagse blikje sardienen te verorberen, kwam ik tot de vaststelling dat er nog slechts 4 van die blikjes over waren. De voorraad die ik op mijn verjaardag heb gekregen -begin maart - is er dus na een half jaar bijna door. Gelukkig heb ik nog ingevroren sardienen in de diepvries zitten, dus oktober haal ik nog wel. Maar daarna vrees ik dat ik actie zal moeten ondernemen: gaan bedelen aan de Bretoense vismijnen of misschien wel een sardienbenefiet organiseren...

maandag, september 24, 2007

De Pyranokkio Profetie












Hij kwam hier met horens
legde stenen tot torens
Nam goud, plantte larven
En hij keerde weer om

Ze zeggen dat hij Marduk is
De hagedis van Nibiru
De heer der Annunaki
der Nephilim en Titanen

Hij keerde weer om
Reuzeke reuzeke
Hij Keerde weer om
Reuzegom

Het heelal is als een druilerige kust
waarin hij zorgelijk heerst zonder rust
als hij al ogen heeft, dan zijn het spelonken
Hol van het vuur in het goud weg geslonken

Giganten verwelken
Giganten vergaan
Maar in zijn elliptische baan
Heeft de tijd nooit echt bestaan

Al na de dertiende Baktun
Wanneer de polen zullen omkeren
En het gebroed zal zweven boven de biosferen
Zal hij weerkomen om te selecteren

Dan zal hij er van ons komen halen
Als Quetzalcoatl of prometheus
De veerman of de avatar
Per vimana of per adelaar

En als hij komt van zijn hoogste berg
Al in een bootje van papier
Dan neemt hij ons met zijn rode dwerg
Naar een plek ver weg en voorgoed van hier

Zijn verkenners zijn rood
Zijn profeten ondood
Zijn naam is Pyranokkio
En hij komt in een ei

woensdag, september 19, 2007

Is there life after death?



Afgelopen zondag heeft Diogenes op Zuiderzinnen in Antwerpen weer heel veel wijze dingens aan de mensen verteld. Binnenkort gaat hij de eerste voorstellingen van zijn show 'Zo is het!' doen waarin hij vertelt hoe alles is. Het is nog efkes, maar u mag al gerust reserveren want het begint toch al een klein beetje vol te lopen.

vr 23 nov 20u30 Huize Ommeganck -Ommeganckstraat 59 Antwerpen (voorstelling) res:03/226 48 22

za 24 nov 20u30 Huize Ommeganck-Ommeganckstraat 59 Antwerpen (voorstelling) res: 03/226 48 22

vr 7 dec 20u30 Arenberg Antwerpen (voorstelling) res: 070 22 21 92

za 8 dec 20u30 Arenberg Antwerpen (voorstelling) res:070 22 21 92

Voorlopig verklapt Diogenes in elk geval al of er nu eigenlijk leven na de dood is of niet.

vrijdag, september 14, 2007

Puck 1

Mijn jongste dochterken Puck wordt vandaag 1 jaar. Een veldmuis van die leeftijd is dan bijna bejaard, maar een mensken nog bijlange niet. Een gelukkige verjaardag dus voor ons Pucksken en cadeaus mag u natuurlijk altijd opsturen naar Puck, Isabellalei 114, 2018 Antwerpen.

woensdag, september 12, 2007

Diogenes op Zuiderzinnen

Nu zondag is het de derde zondag van de maand en dan zijn we zoals elk jaar weer allemaal uitgenodigd op het feestje van de Luc en An: Zuiderzinnen. U krijgt er naar oude gewoonte alle belangrijke schrijvers en geesten van het moment te zien en natuurlijk zit Diogenes daar ook tussen. Tussen 15u30 en 17u30 vindt u hem met zijn ton op de Lambermontplaats op Antwerpen-Zuid. Alweer een moment om alle vragen die u hebt over uzelf en de kosmos voor eens en altijd te laten beantwoorden. Daarnaast kan u ook gaan kijken naar Louis Van Dievel, Pat Donné, Bob Van Laerhoven, Adriaan Van Dis, Paul Verrept, Axl Daeseleire, Joris Gerits, Stefaan Boonen, Simon Vinkenoog, Luc De Vos, Luc Huybrechts, Jef Geeraerts etc etc etc etc etc etc etc...

dinsdag, september 11, 2007

De giraf die had geen kop


















Zondag is het zoodag!
Dan gaan we naar de diertjes.
Naar de aapjes, naar de leeuwen
Naar de draakjes, naar de meeuwen
Mijn dochter Fee wil dan poseren
En ik moet ze fotograferen
Voor de bambi's en de wrattenzwijnen
Voor de okapi's en de haaskonijnen.
Natuurlijk ook voor de giraf,
Maar wat bleek achteraf:
Tip Tap Top
De giraf die had geen kop

Amnesty Sardinternational


Ook al is het belangrijk om elke dinsdag sardienen te eten, gruwelpraktijken als de live-onthoofding die u in bovenstaand filmpje kan bewonderen zijn een regelrechte inbreuk tegen het recht op welzijn van de sardien. Daarom roepen we vanaf vandaag de beweging Amnesty Sardinternational in leven. Alle reacties ter bevordering van de rechten van de sardien die u hieronder plaatst worden als drukkingsmiddel naar de bevoegde autoriteiten doorgestuurd. U kan ook kaarsen bestellen met daarop een sardien in de prikkeldraad.

dinsdag, september 04, 2007

Sardineman

U kent natuurlijk allemaal superman, spiderman en sharkman, maar misschien hebt u ook al eens gehoord van sardineman. Sardineman is een Britse superheld die actie voert tegen teveel volk op de trein in Groot Brittanië en al vanaf maart in een sardienenpak rondreist op Groot-Brittaniës allerdrukste treinlijnen. Op de foto ziet u hem zitten op zo'n superdrukke treinlijn en wij zijn natuurlijk heel trots hem te kunnen voorstellen op deze sardiensdag van 4 september 2007. Smakelijk!

Onderschat: de Viewmaster

Eén van de meest onderschatte speelgoedjes dezer dagen is ongetwijfeld 'de Viewmaster'. Bijna 75 jaar geleden werd het spul uitgevonden door de Amerikaanse orgelbouwer William Gruber als 3D-alternatief voor de postkaartjes van de Grand Canyon, maar tegenwoordig ligt het totaal vergeten en verloren op de speelgoedrekken tussen de nieuwste playstation3- en Nintendo Wii-games. En toch is de viewmaster minstens even interessant. Als u wil weten waarom precies, dan moet u de Menzo van deze maand lezen.
(foto: Pe Pieters)

zaterdag, september 01, 2007

Diogenes in Antwerpen


Zoals altijd heeft Diogenes weer heel veel mensen de waarheid verteld tijdens de cultuurmarkt van 26/8. Nu hij een gloednieuwe ton heeft die nog helemaal naar de Beaujolais ruikt zijn zijn antwoorden zelfs nog helderder en juister. Daarom gaat hij binnenkort op tournee in Antwerpen. Diogenes zal onderandere te zien zijn op onderstaande plaatsen oftewel om uw vragen te beantwoorden oftewel met zijn in de maak zijnde voorstelling 'Tonzin' waarin hij de waarheid en niets dan de waarheid zal verkondigen. Zorg dat ge der bij zijt.

zo 16 sep 15u30 Zuiderzinnen-Lambermontplaats Antwerpen (vragensessie)
vr 23 nov 20u30 Huize Ommeganck -Ommeganckstraat 59 Antwerpen (voorstelling) res:03/226 48 22
za 24 nov 20u30 Huize Ommeganck-Ommeganckstraat 59 Antwerpen (voorstelling) res: 03/226 48 22
vr 7 dec 20u30 Arenberg Antwerpen (voorstelling) res: 070 22 21 92
za 8 dec 20u30 Arenberg Antwerpen (voorstelling) res:070 22 21 92
zo 9 dec 15u00 Arenberg Antwerpen (interview & vragensessie)