donderdag, november 08, 2007

Onderschat: de Rat

Waarom mogen ratten nooit meespelen in mooie sprookjes zoals Bambi of Sneeuwwitje? Inderdaad, omdat ratten verschrikkelijk onderschatte beestjes zijn waarvan iedereen denkt dat ze nog altijd pestverspreiders zijn. Niets is echter minder waar: de Middeleeuwers kregen in de eerste plaats de pest omdat ze zo'n onhygiënisch volkje waren dat zijn behoefte op straat deed en zich nooit waste. De pest werd bovendien verspreid door luizen die in de pels van de zwarte rat zaten. En de zwarte rat werd in de 17e eeuw helemaal weggedrongen door de bruine rat -onze huidige huisrat- die helemaal geen pestverspreider was. Integendeel: de bruine rat is een van de meest intelligente dieren ter wereld én een van de strafste overlevers der schepping. Zelfs een atoomoorlog zou de bruine rat overleven. Eigenlijk is de rat dus gewoon een superieur wezen. Wil u er alles over weten? Lees dan de Menzo van deze maand...

2 opmerkingen:

Anoniem zei

En dan hebben we ook nog de mauve-witte ratten die je meestal in het zuiden van Antwerpen vind. deze onschuldige diertjes voelen zich aangetrokken tot ronde vormen bestaande uit aan elkaar gezette lappen leer. In normale termen (leterme?): een voetbal. Ratten zijn de meest onderschatte voetbalsupporters ter wereld. Nu zondag gaan ze voor een nieuw mirakel zorgen. Winnen tegen de Geuze-ploeg uit Brussel, ketjes genoemt.

Anoniem zei

En sinds Pixar een rat in de keuken zette is het beeld van de sympathieke rat compleet.
Nochtans is het toch effe tanden bijten als je een paar van die rioolratten ziet langstrippelen om deze dan gelijk aantrekkelijk en sympathiek te vinden. Maar waar een wil is is een weg.

Phil