vrijdag, september 29, 2006

Bergjoggen In Borneo

Morgen en overmorgen vindt in Maleisië de Internationale Kinabalu Climbathon plaats, de zwaarste berglooptocht ter wereld. Je moet helemaal de meer dan 4000-meter hoge Kinabalu-berg opjoggen. Voor niet geoefende klimmers duurt het bijna twee dagen om boven te geraken, de climbathonners proberen de tocht op drie uur tijd af te trappelen. Inschrijven kan nog en als je vandaag vertrekt, ben je met een beetje chance nog net op tijd. Bovendien is het een hele goeie voorbereiding voor de trappenloopwedstrijd op 15 oktober in de Antwerpse boerentoren, waarvoor u zich ook nog altijd kan inschrijven. Er zijn nog 50 plaatsen vrij!

donderdag, september 28, 2006

Andre Breton 40 jaar dood

Vandaag, precies veertig jaar geleden, liet de Franse dichter André Breton zijn fromage. Mijnheerke Breton was echter niet zomaar een dichter, eigenlijk was hij de uitvinder én de baas van het surrealisme. Om de schrijvende Fransman te herdenken, kan u nu vandaag de unieke, speciaal voor u ontworpen André Breton T-shirt bestellen.

woensdag, september 27, 2006

Lee Towers Terug Beter

Nederlands allerbeste zanger ooit Lee Towers werd enkele dagen geleden in het ziekenhuis opgenomen nadat één of ander knievirus hem heel veel koorts bezorgde. Ondertussen is het gevaar geweken en is Lee Towers terug volop aan het genezen. Voor steunbetuigingen en beterschapswensingen gewoon een mailtje sturen naar Lee.

maandag, september 25, 2006

Word Rioolduiker

Last van sleur in je carrière? Op zoek naar een nieuwe wending in je leven? Het antoord is simpel: word Rioolduiker. De Mexicaanse boekhouder Carlos Barrios besloot op een dag met een duikpak in de riolen van Mexico City te gaan werken en is naar eigen zeggen sindsdien een totaal andere mens geworden. Wil u zich ook voelen zoals Carlos Barrios? Dan kan u misschien alvast beginnen solliciteren bij 't ruimerke.

donderdag, september 21, 2006

Sex in the Sky with Diamonds

De 51-jarige Amerikaanse piloot Bob Smith heeft eindelijk een oplossing gevonden om mensen bij de mile-high club, de club van vliegtuigvrijers, te brengen zonder dat ze onhandig de liefde moeten gaan staan bedrijven op een veel te klein toilet terwijl twaalf andere passagiers met hoogtediarree op de deur staan te bonken. Voor $299 neemt hij u en uw luchtlustige partner mee in een comfortabel vliegtuig met bed, propere lakens en een fles champagne en maakt hij een toertje van Atlanta naar New York. Boeken kan u bij Milehighaltlanta. Wel geen nagelknippers en metalen vibrators meenemen, de Amerikanen zijn nogal streng op veiligheid in de lucht...

woensdag, september 20, 2006

Teken een blote vent aan je raam

Een van de grappigste, interessantste en nuttigste kunstenaars van het moment is naar mijn bescheiden mening de Engelse guerilla-grafiticus Banksy. Vorige week zette hij nog een pop van een Guantanamo-gevangene naast een railway in Disneyland. Enkele maanden geleden ging hij stiekem zijn eigen versie van Paris Hiltons nieuwe cd in de rekken van de platenwinkels steken en in het British Museum heeft hij een vals stuk oermuur gehangen met een grottekening op van een Neanderthaler met een winkelkarretje. Het duurde dagen vooraleer iemand doorhad dat dat eigenlijk niet kon. Verder versiert hij regelmatig de muren in zijn omgeving met prettige taferelen zoals deze blote man aan het venster in Bristol. Misschien nog een ideetje voor als u binnenkort uw gevel gaat renoveren...

dinsdag, september 19, 2006

Praat als een Piraat-dag

Vandaag, 19 september, is het de internationale praat als een piraat-dag. Het systeem is heel eenvoudig: u moet gewoon praten zoals een piraat. U mag zich ook verkleden als een piraat, maar dat moet niet. U mag ook van 's morgens tot 's avonds rum drinken, maar ook dat moet niet. U moet gewoon de hele dag 'ahoy' roepen tegen iedereen en vooral te pas en te onpas zeemansuitdrukkingen gebruiken. (Bovendien is het ook sardiensdag, dus zeker niet vergeten sardienen te eten, ook een echt piratenmaal trouwens!)

donderdag, september 14, 2006

Puck

Vannacht om 1u30 opgestaan omdat kaat, mijn mevrouw ineens heel hevige steken in haar onderbuik kreeg. Het resultaat ziet u hiernaast: Puck Beullens, een dochter van 3kg400 en 50 centimeter lang.
'I am that merry wanderer of the night.
I jest to Oberon and make him smile.'
Welkom in het vrolijke sprookjesbos, Puck.

woensdag, september 13, 2006

Bugun Liocichla ontdekt

Voor het eerst in 50 jaar heeft een ornitoloog, u weet wel zo'n man met laarzen en een verrekijker die in een boshut op palen woont, een nieuwe vogelsoort ontdekt. Het gebeurde allemaal in Indië en het vogeltje heet Bugun Liocichla. Een iets ingewikkeldere naam dan vink of kip. Maar zo erg is dat niet, want de kans dat je door het raam kijkt en zegt: 'Hey daar een Bugun Liocichla' is heel klein.

vrijdag, september 08, 2006

Hoe uw eigen benen amputeren

De meeste mensen overkomt het of worden zo geboren, maar u kan het ook zelf organiseren: uw eigen benen amputeren. De Schotse chirurg Robert Smith kreeg in 2000 een amputatieverbod opgelegd omdat hij al drie gezonde patiënten op eigen verzoek hun benen had afgesneden. Nu, als u ook zo'n amputatie overweegt, hoeft u helemaal niet naar de chirurg te gaan. Luister maar hoe de Amerikaan 'Carl' het geflikt heeft in zijn eigen auto op een parking.

donderdag, september 07, 2006

Kleinste ventje te klein om kleinste ventje te zijn

Bij het Guiness Book of Records, vonden ze de 50 centimeter grote mini-Nepalees Khagendra Thapa Magar dan toch te klein om het kleinste ventje ter wereld te worden. Hij is nog maar 14 jaar en moet dus eerst nog vier jaar groeien voor hij aanspraak kan maken op de titel. Als hij op zijn 18e nog altijd even petieterig is, en als er tegen dan natuurlijk niet een nog kleinere mens ergens van onder een steen is komen kruipen, mag hij de titel wel opstrijken. Voorlopig blijft de kleinste mens dus de 65 cm-grote Jordaniër Younis Edwan. Voor Khagendra was het een zware teleurstelling.

Mobutu 9 jaar dood

Precies 9 jaar geleden stierf Mobutu Sese Seko Koko Ngbendu Wa Za Banga. De man was 32 jaar lang baas van Zaïre en verzamelde tijdens zijn leven vijf miljard dollar op zijn bankrekening onder de slogan 'Om aan corruptie te doen, heb je minstens twee man nodig. Een bedrieger en iemand die zich laat bedriegen'. Om het legendarische Afrikaanse staatshoofd te eren kan u vandaag voor 14,95 dollar nog een prachtig Mobutu-T-shirt bestellen.

woensdag, september 06, 2006

Feest in Bonaire

Vandaag is het in Bonaire, het paradijselijke Antilliaanse eiland in de Caraïben waar de mensen zo'n sappig Nederlands spreken, 'de dag van de vlag en het volkslied'. Als u eens wil ervaren hoe het is om een paar toertjes boven het eiland te vliegen en vervolgens een superjet neer te zetten op Flamingo Airport, dan kijkt u maar even mee in de cockpit van een KLM-vliegtuig Dan weet u ook ineens waar piloten zich mee bezig houden als ze aan het landen zijn. Juist, met filmpjes maken...

dinsdag, september 05, 2006

Dinsdag Sardiensdag

Vorige week heb ik een voorwerp gekocht waar ik al lang naar op zoek was. Namelijk deze vintage sardienenblik-opener en sardienen-uit-blik- schepper in één. Straks ga ik het ding voor de eerste keer uitproberen, want zoals elke dinsdag is het ook deze week weer sardiensdag. En vandaag maken we 'Frans Brood in den Oven met Sardienen'. Neem een Frans Brood, snij dat door midden en vervolgens in stukken. Dan gooi je wat ajuin en paprika in de pan,kruiden met chilipoeder en even laten bakken. Vervolgens een blikje sardienen erbij er een halve citroen boven uitknijpen. Dan alles op de broodjes smeren, die in zilverpapier inpakken, een twintigtal minuutjes de oven in (op 200 graden) en uw sardiensdag kan alweer niet meer stuk. Smakelijk!

maandag, september 04, 2006

Krokodillenkoning Steve Irwin vermoord door Rog

De Australische krokodillenjager Steve Irwin die in zijn tv-shows al jarenlang het gevecht aangaat met allerlei griezelige dieren, is op zijn 44-ste vermoord door een steek in de borst van een pijlstaartrog. Hij kwam de vis tegen tijdens onderwateropnames en zijn dood werd dus ook gefilmd. De stekels van de pijlstaartrog zijn zo giftig dat sommige Afrikaanse stammen ze vroeger gebruikten om op hun gifpijlen te steken. Sinds de aarde is beginnen opwarmen, komt de rog ook sporadisch voor in de Noordzee. Wees dus voorzichtig als u volgende keer nog eens gaat krabbetjes vangen in Blankenberge.

vrijdag, september 01, 2006

Nationale Feestdag in Libië

Vandaag, 1 september, viert Libië zijn nationale feestdag oftewel de 37ste verjaardag van de grote Al Fateh-revolutie die kolonel Kadhafi aan de macht bracht. Het Noord-Afrikaanse land is vooral bekend omdat het de enige staat ter wereld is met een vlag die bestaat uit één kleur en voor de rest niks: groen. Een nogal bizarre kleurkeuze voor een land dat alleen maar bestaat uit zand. Wil u weten wat baas Kadhafi en de Libiërs op hun nationale feestdag zoal uitsteken, dan kan u op de voet het nieuws volgen op de site van de Libische televisiezender LJBC.

Stephanie Stutzenberger wint wc-papiertrouwjurkprijs

De Amerikaanse Stephanie Stutzenberger is met de jurk die u hier op de foto ziet, laureaat geworden van de wc-papiertrouwjurk-wedstrijd van cheapchicweddings, een organisatie die u alle mogelijke tips geeft om zo goedkoop mogelijk te trouwen. Stephanie won met haar 'shitpaperdress' 500 dollar, waarmee ze nu als beloning eens een lekker duur paar schoenen kan gaan kopen.