donderdag, augustus 31, 2006

9 jaar samen

Vandaag precies negen jaar samen met mijn mevrouw. Precies even lang als Lady Di dood is. Felicitatie-kaartjes, bloemen, dure wijn en opgezette dieren mag u opsturen naar de Isabellalei 114, 2018 Antwerpen. Alvast bedankt.

Wereldkampioenschap Moddersnorkelen

Afgelopen maandag werd in het 'Waen Rhydd peat bog' in Wales zoals elk jaar het wereldkampioenschap moddersnorkelen georganiseerd. Het systeem is heel simpel. U springt in een modderig beekje met een snorkel en begint zo rap als u kan een goeie 100 meter te peddelen zonder u iets aan te trekken van de binnenklotsende borrels stinkende modder. Degene die het snelst de andere kant bereikt is de winnaar. Ideaal om hier ook eens te proberen op een regenachtige zaterdag in bijvoorbeeld een modderachtig riviertje als het 'Schijn' in Zoersel of het slijkerige 'antitankkanaal' in Schilde. Als u wil meedoen aan het echte moddersnorkelfestival, kan u zich met dit formulier inschrijven voor het volgend kampioenschap dat plaatsvindt op 27 augustus 2007.

Babyratten uit muizenballen

Wetenschappers zijn er in geslaagd om rattenbaby's te laten geboren worden uit muizen. Hoe ze dat geflikt hebben? Ze hebben rattenzaad in de teelballen van muizen opgeslagen en daarmee een rattenvrouwtje in vitro bevrucht. Volgens molecuair geneticusTakashi Shinohara van de Kyoto Universiteit in Japan is het mogelijk om alle soorten zaad van alle soorten wezens in alle wezens te bewaren. Je kan dus ook bijvoorbeeld olifantenzaad in muizenballen stoppen. Of als je zelf vreemde diersoorten in je testikels wil, kan je er bv kwallenzaad of bonobozaad in laten aanbrengen. Wel niet schrikken als je nageslacht er nogal glibberig of harig uitziet dan.

woensdag, augustus 30, 2006

Wie is de oudste madame van de wereld?

Zondag is de zogenaamd oudste madame ter wereld gestorven. De Ecuadoriaanse Maria Esther Capovilla werd in 1889 geboren - hetzelfde jaar als Adolf Hitler- en dronk tot haar 116e elke dag een glas ezelsmelk, een glas geitenmelk en een glas wijn.
Maarrrr... was Maria wel écht 's werelds oudste vrouwtje? Waarschijnlijk niet. In het Braziliaanse Sao Paolo woont een zekere Maria Olivia Da Silva (de rimpelige vrouw met de peinzende blik hieronder) die op 28 februari 124 werd, en in El Salvador woont een dame Hernanda Cruz die op 3 mei 126 werd (de rimpelige vrouw met de handen in het haar hieronder). Maar omdat Maria Olivia Da Silva en Hernanda Cruz niet kunnen bewijzen dat hun geboorteacte authentiek is, mogen ze niet meedoen aan de officiële competitie. Het geheim om oud te worden is blijkbaar te vinden in Zuid-Amerika. En Wat doen de Zuid-Amerikanen allemaal? Juist. Cavia's eten! Ga daarom eens kijken op de caviawebshop en voor u het weet bent u ook de 120 gepasseerd. Wel pijnloos slachten graag.

dinsdag, augustus 29, 2006

Dinsdag Sardiensdag

Zoals iedereen ondertussen weet, is het elke dinsdag sardiensdag en op sardiensdag moet je ook sardienen eten. Vorige week kreeg ik van mijn goeie vriend Steven Grietens nog een heerlijk recept voor een Sardienslaatje opgestuurd: gewoon een blikje sardienen nemen, vervolgens een stuk prei, een tomaat en een augurk fijnhakken en er bijgooien, alles kruiden met zout, peper en paprikapoeder, een paar lepels olijfolie erover en dan alles serveren op verse toastjes. Dat ga ik dus vandaag klaarmaken met in het achterhoofd de wetenschap dat de Goden zich ook voedden met sardienen en ambrozijn. Het schilderij hiernaast is trouwens van de fantastische Franse sardienenschilder Denis Pesnot.

maandag, augustus 28, 2006

Willy vandersteen 16 jaar dood

Vandaag is het precies 16 jaar geleden dat Willy Vandersteen, uitvinder van Suske en Wiske, op 77-jarige leeftijd zijn kees liet. Om dat te herdenken kunt u vandaag nog het hagelverse nieuwe album van Suske en Wiske 'De vergeten vluchtelingen' gaan kopen, ofwel kijkt u snel even naar een kortfilmpje gemaakt door Elwin Rijken van Baaah-productions waarin Willy's helden volledig werden aangepast aan de noden en besognes van onze tijd. Hier zijn Puske en Piske.

zondag, augustus 27, 2006

Piippo wereldkampioen GSM smijten

Dit weekend werden voor de 5e keer de wereldkampioenschappen GSM-smijten georganiseerd in Finland. Onder de deelnemers zaten er Canadezen, Russen en er werden naar verluidt ook Belgen gesignaleerd. Wereldkampioen werd in elk geval de geniale smijt-Fin Ville Piippo uit Helsinki die zijn oude Nokia maar liefst 82, 55 meter ver katapulteerde. Onnentoivotus! Wil u volgend jaar ook meedoen, begin dan nu al maar te oefenen. Het wereldrecord bedraagt 93,50 meter.

zaterdag, augustus 26, 2006

De langste vrouw

De Amerikaanse wetenschapsters Anne Case en Christina Paxson van de Princeton University beweren dat lange mensen intelligenter zijn dan korte. Als dat waar is, zou de 2 meter 35-lange Chinese Defen Yao niet alleen de grootste maar ook de slimste vrouw ter wereld zijn. Jammer genoeg is ze juist zo groot omdat anderen haar te slim af waren. Defen Yao lijdt aan een groeistoornis die al jaren geleden had moeten behandeld worden, maar dat ging niet omdat de Chinese reuzin toen opgesloten zat in een circus bij een gemene circusbaas die haar achter slot en grendel liet doorgroeien vanuit het wijze Chinese principe : hoe meer centimeters, hoe meer Chinees geld. Veel te laat werd ze ontdekt en bevrijd door een stel dokters die haar behandelden. Ze kon op dat moment niet meer lopen en nog slechts enkele minuten rechtzitten. Omdat een antireusbehandeling echter veel geld kost en de gemene circusdirecteur al het geld dat hij met Defen Yao verdiende al lang heeft opgebrast, kan u haar een kleine reuzendonatie geven . Of als u nog hele grote kledingstukken hebt liggen, kan u die haar opsturen. Zoals de Duitse schoenmaker Georg Wessels die persoonlijk naar China vliegt om de grote madame een paar schoenen van maat 57 te overhandigen.

vrijdag, augustus 25, 2006

Trio Chinois

Iedereen weet het ondertussen: de Chinezen kunnen alles beter. Zelfs van het legendarische meganummer 'dadada' van de Duitse superband Trio maken ze tussen de Lumpia's en de Babi Pangang door een song die nog beter is dan het origineel, met clip en al erbij.

Claudia 36

De mensen blijven maar verjaren. Vandaag wordt Duits ex-super-model Claudia Schiffer 36 jaar. De dame is dus even oud als ik, maar wel bijna tien centimeter groter en vooral veel rijker. Als eerbetoon voor haar verjaardag kan u bij koppenfabriek faces of fame voor slechts 129 euro het hoofd van mevrouw Schiffer bestellen en dat op uw nachtkastje zetten. De kleur kan u zelf kiezen.

donderdag, augustus 24, 2006

Pluto uit het zonnestelsel gesmeten

Op een vergadering van de Inter-nationale Astro-nomische unie in Praag werd door stemming beslist dat Pluto niet langer tot de planeten van ons zonnestelsel hoort. Vanaf nu hoort het hemellichaam bij de dwergplaneten of vliegende megarotsen, waarvan er een veertigtal in ons zonnestelsel rondzweven. Andere voorbeelden van dit soort dwergplaneten zijn Ceres en 2003UB313. Als u desondanks toch eens wil zien hoe het zou zijn om langs de ex-planeet te vliegen dan moet u maar even kijken op rakelings voorbij pluto.

woensdag, augustus 23, 2006

Een grappige vrouw!

Soms kom je zo op een frisse augustusochtend ineens iemand tegen waarvan je zegt: 'Waauw! eindelijk nog eens iemand die lollige dingen doet.' Zo iemand is de Britse actrice-comédienne Ursula Martinez. Om te beginnen is ze een heel grappige vrouw die niet dik is - op zich al heel zeldzaam - en bovendien bedenkster van de meest geniale projecten. Zo geeft ze bijvoorbeeld therapie om u van uw homoseksualiteit te genezen en doet ze ook blote goochelshows. Enjoy!

dinsdag, augustus 22, 2006

Hitler-restaurant in Mumbai

In Het Indische Mumbai is een nieuw restaurant geopend met de liederrijke naam Hitler's Cross. Aan de inkom hangt een grote poster van Nazi-opperhoofd, Adolf Hitler, en er hangt ook een logo van een groot Swastika-teken. 'We wilden eens iets anders doen', zegt eigenaar Punit Shablok, ' En we wilden een naam gebruiken die in de hoofden van de mensen blijft hangen' De meeste Indiërs vinden het heel grappig. Alleen de Joodse gemeenschap had er zo zijn bedenkingen bij en heeft ondertussen met behulp van de Duitsers en de Israëli's de uitbaters onder druk gezet, om de Hitler uit de naam te halen. Hebt u toevallig pas een café, een boot, een hond of een kind gekocht en zoekt u nog een naam die blijft hangen, ga dan eens even kijken in deze lijst van dictators. Er zit ongetwijfeld wel iets tussen.

maandag, augustus 21, 2006

Merlijn Acht

Vandaag verjaart mijn dochter Merlijn. Ze wordt acht jaar en is nog altijd een ongelofelijk vrolijk, spontaan, slim, mooi en grappig kind. Als cadeau heeft ze al een naaikamertje van My Little Pony, een melodica, een superlange boterhammenworst, een album van Asterix, een dokter Bibber en nog vanalles gekregen en straks komt er oa nog een fiets aan, een pop van Icy van Winx Club en een bloemenwinkeltje van playmobile. Al goed dat ik pas in een groot huis ben gaan wonen. Wil u ook een cadeau opsturen, dan doet u dat best naar: Merlijn Beullens, Isabellalei 114, 2018 Antwerpen, België. Ze is met alles blij behalve kousen, pyjama's en onderbroeken.

vrijdag, augustus 18, 2006

Dzjenghis Kahn 779 jaar dood

Dzjenghis Kahn was een Mongools krijgsheer en veroveraar uit de 13e eeuw die een imperium veroverde dat zich uitstrekte van China tot aan de Donau. Op 18 augustus 1227, precies 779 jaar geleden, zou de gevreesde oppermongool gestorven zijn. Jammer genoeg niet op een heldhaftige manier, maar gewoon door van zijn paard te vallen. Toen hij begraven werd, zegt men dat er 40 babykamelen mee in zijn graf gestoken werden. Dzjenghis Kahn had ook een zeldzaam Y-chromosoom en moet tijdens zijn veroveringen heel wat afgepaard hebben. Genetisch onderzoek heeft uitgewezen dat er momenteel nog 16 miljoen rechtstreekse afstammelingen van de Mongool rondlopen. Om de sterfdag van de grote veroveraar vandaag te herdenken, kan u bijvoorbeeld nog eens kijken naar de clip 'Moskau' van de Duitse band Dschinghis Khan.

donderdag, augustus 17, 2006

David Copperfield vindt Fontein der Jeugd

Tovenaar David Copperfield heeft de 'fontein der jeugd' gevonden op een van de vier eilanden op de Bahamas die hij onlangs gekocht heeft voor een goeie 40 miljoen euro. Op een van die vier eilanden borrelt er dus een bronnetje en als je daarvan drinkt blijf je eeuwig leven. Wil u zelf ook zo'n bron, dan moet u misschien ook maar een eiland kopen. Daar hoeft u helemaal geen supermiljonair voor te zijn. Voor 50 000 euro hebt u al een eiland op de Filipijnen.

maandag, augustus 14, 2006

Een Asperge in Asperg

Asperg is een stadje in Duitsland tussen Munchen en Stuttgart en zoals de naam het zelf zegt: de ideale plek om een asperge te gaan eten. U kan dat, net zoals ik, uit blik doen ofwel kan u ter plekke ook een heel asperge-gerecht klaarmaken. Bijvoorbeeld asperges met scampi's in kreeftensaus. U neemt dan wel best een campinggasvuurtje en wat kookpotten mee. Smakelijk!

Alaska Dag

Precies 222 jaar geleden, op 14 december 1784 werd Alaska gekoloniseerd door de Russen. Ontdekkings-Rus Gregory Shelikhov stichtte die dag op Three Saints Bay de eerste Russische nederzetting en exploreerde van daaruit het hele land, begon handel te drijven met de Aleut, de plaatselijke eskimo's, en besmette die per ongeluk allemaal met griezelige Russische ziektes zoals de griep en de mazelen waardoor het oorspronkelijke ijsvolkje bijna totaal uitstierf. In 1867 was Rusland na de Krim-oorlog zo goed als bankroet geraakt en verkocht het Alaska aan de Verenigde Staten voor 7,2 miljoen dollar. Om dat allemaal te herdenken luistert u nog maar eens naar het nummer 'It's so Cold in Alaska' van The Velvet Underground. (Toegegeven, dat nummer heet eigenlijk 'Stephanie Says', maar de boodschap blijft hetzelfde: namelijk dat het heel koud is in Alaska.)

zondag, augustus 13, 2006

Castro Tachtig

Met Fidel Castro gaat het een pak beter dan met Rudy Carell, Hugo Schiltz en Guido De Praetere. Een goeie week geleden leek ook hij nog rijp voor het hiernamaals, maar vandaag is hij zo goed als weer de oude en wordt hij bovendien nog eens tachtig jaar ook. Dit is wat hij daar zelf over zegt: "Beste kameraden en vrienden uit Cuba en de rest van de wereld. Vandaag, 13 augustus, voel ik me zeer gelukkig. Iedereen die mij gezondheid wenst, beloof ik dat ik daarvoor zal vechten." Als u de man met de baard gezondheid en felicitaties wil toewensen, dan stuurt u gewoon een mailtje naar de ambassade van cuba en uw boodschap zal overgebracht worden.

vrijdag, augustus 11, 2006

De tweekoppers geven niet op

Nog maar pas werd er in Ohio een kat met twee gezichten gevonden en nu is er in Indonesië alweer een mens met twee hoofden geboren. De invasie van de tweekoppers blijft dus maar voortduren. Misschien kan u best het verhaal van Bharunda, de vogel met twee koppen, eens lezen. Zo bent u toch al een beetje voorbereid voor als binnenkort alle levende wezens dubbelhoofdig zullen zijn.

donderdag, augustus 10, 2006

De eerste zweefvlieger

Otto Lilienthal was een Duitse uitvinder die totaal geob-sedeerd was door zweef-vliegtuigen. In 1891 maakte hij als eerste een zweefvlucht van meer dan 25 meter, twee jaar later deed hij 250 meter en in 1896 slaagde hij er zelfs in een vlucht met een zwevende dubbeldekker te maken. Hetzelfde jaar raakte hij jammer genoeg zwaargewond bij een mislukte vlucht en stierf de volgende dag op 10 augustus in Berlijn met als laatste woorden: "Opfer müssen gebracht werden!" oftewel "Offers moeten worden gebracht!". Vandaag, precies 210 jaar later, kan u in het Lilienthalmuseum in het Duitse Anklam voor 10 000 euro een perfect nagebouwd Lilienthal-zweefvliegtuig kopen waarmee u dan bijvoorbeeld van uw dak kan springen. Wil u liever eens zweefvliegen zonder gevaar op dodelijke neerstortingen, download dan snel even de soaring-vliegsimulator, zet de vensters open en laat u glijden...

woensdag, augustus 09, 2006

Kobayashi Wereldkampioen Saus Eten

Eet-Japanner Takeru Kobayashi heeft afgelopen zondag in het Amerikaanse Wisconsin het record saus eten gebroken. Op tien minuten tijd at hij 58 verschillende potten saus leeg en dat leverde hem een goeie 8000 dollar op. Kobayashu is trouwens ook wereldkampioen hotdog eten (53 stuks op 12 minuten), wereldkampioen hamburger eten (69 stuks op 8 minuten) én wereldkampioen koeienhersenen eten (57 stuks op een kwartier). Wil u zelf ook eens meedoen aan het wereldkampioenschap pizza-eten, ijs-eten of wafel-eten surf dan meteen naar The international Federation of Competitive Eating en schrijf u in op uw lievelingsgerecht. U kan prijzen winnen tot 100 000 dollar. Hebt u geen zin om helemaal naar de US af te zakken, dan kan u zich ook inschrijven voor de grote frikandelleneetwedstrijd op 27 augustus in cafetaria Rikken in het Nederlandse Groesbeek . De hoofdprijs daar bedraagt 15 euro. Smakelijk!

dinsdag, augustus 08, 2006

Mont Blanc Dag

Vandaag is het precies 220 jaar geleden dat de top van de Mont Blanc voor het eerst bedwongen werd . Op 8 augustus 1786 bereikte Jacques Balmat samen met dokter Michael Gabriel Paccard de 4808,45 meter hoge Franse Alp en werd zo de oervader van de Alpinisten. Reden genoeg dus om de Mont Blanc vandaag eens een tweetal minuten te bewonderen op de Mont Blanc-webcam

maandag, augustus 07, 2006

Brits Spermatekort

In het Verenigd Koninkrijk is er te weinig donorzaad. In de eerste plaats komt dat omdat de Britten teveel spannende jeansbroeken dragen en te veel Fish & Chips eten, waardoor het Britse sperma sowieso al een pak minder goed is dan in de rest van de wereld. Daarbij komt nog eens dat er pas ook een nieuwe wet werd ingevoerd waarbij kinderen altijd het recht hebben hun biologische vader te leren kennen. Aangezien geen enkele spermadonor zin heeft om twintig jaar na het inleveren van zijn kwakjes elke dag één of andere op existentiële drift geslagen puber aan de deur te krijgen, is het aantal donorkandidaten dramatisch gedaald zodat alle BBOM's (Britse Bewust ongetrouwde moeders), BL's (Britse lesbiennes) en BVMOV's (Britse vrouwen met onvruchtbare venten) massaal naar spermabanken in de buurlanden vluchten om zich daar door een gezonde Europese zaaddonor te laten bezwangeren. Ook naar België! Bent u dus een gezonde, vruchtbare man onder de 44 zonder al te veel overgdraagbare ziektes en voelt u zich geroepen om het voortbestaan van het Briste ras op uw schouders te nemen, meldt u dan meteen aan bij de spermadienst van de VUB en stuur een mailtje naar info@spermadonor.be. U zal met open armen ontvangen worden.

woensdag, augustus 02, 2006

Indische bedelaarsbenen te koop

In het Indische Ghaziabad werden drie artsen met verborgen camera betrapt die een bedelaar 170 euro boden om een been te amputeren. Heel Indië stond op zijn kop maar eigenlijk was het best een intelligent idee van die artsen. Zo geraken de Indische hospitaals gemakkelijk aan vers transplantatiemateriaal, de patiënt die een nieuw been nodig heeft betaalt een pak minder en een bedelaar zonder benen verdient veel meer dan één met. Voor de bedelaar is het dus een investering op lange termijn en met één been kan je ook best leven. Kijk maar naar één-been-Tim, een Amerikaanse politieagent die u zelfs uitlegt hoe je moet motorrijden met één been. Als u toevallig zelf zou overwegen om naar Indië te trekken om daar een nieuw bedelaarsbeen te laten transplanteren, denk er dan wel aan dat u dan een donkerbruin been krijgt. Zo erg is dat niet want al in de vierde eeuw vervingen twee dokters, Damiaan en Cosmas, een been vol gangreen van een Romeinse koopman door dat van een pas gestorven Ethiopiër, en die man kon nadien veel sneller lopen.

dinsdag, augustus 01, 2006

Zwitserland Feest

Vandaag, 1 augustus, is het de nationale feestdag van Zwitserland en dat is niet omdat precies 650 jaar de koekoeksklok zou uitgevonden zijn. Nee, de Zwitserse nationale feestdag zou verwijzen naar het Keltische Lughnasadh, een feest gewijd aan de zonnegod Lugh waarmee de overvloed van de natuur geëerd werd en dat werd gevierd met offers, zelfgeplukte vruchten en zelfgebakken broden. Om de Zwitserse nationale feestdag te vieren volstaat het om vanavond kaasfondue te eten en als je geen kaas lust moet je maar gewoon het Zwitsers volkslied als ringtone op je GSM zetten. Grussgot!