woensdag, mei 31, 2006
Een pizza in Pisa
Het is altijd één van mijn grote dromen geweest om eens een pizza te gaan eten is Pisa. Vroeger dacht ik ook, net zoals de meesten onder ons - geef maar toe, dat de pizza was uitgevonden in Pisa. Niets is minder waar. De pizza komt niet uit Pisa, maar uit Perzië. De soldaten van veldheer Darius bakten een paar duizend jaar geleden al een soort platte broden op hun schilden tijdens hun veldtochten door de woestijn, zwierden die vol met olijven en kaas en verspreidden deze lekkernij al vechtend over het hele Middellandse Zeegebied. Zo belandde deze primitieve pizza ook in Italië. Vele jaren later vond een pizzabakker uit Napels de pizza Margharita uit ter ere van zijn koningin Marghareta en stelde die samen met de kleuren van de Italiaanse vlag (groene basilicum-witte kaas-rode tomaten). De pizza Margharita ontwikkelde zich al snel tot de meest populaire pizza ter wereld en komt dus niet uit Pisa maar wel uit Napels. Gelukkig kan je ook in Pisa terecht voor echte Napolitaanse pizza's. In restaurant 'La Bella Napoli' bij wereldkampioen pizzabakken Umberto kan je een echte pizza in Pisa gaan eten. Ik ben het gaan proberen en het was heerlijk. Bovendien is het ook leuk om te weten dat je tachtig procent minder kans hebt op keelkanker als je elke dag pizza eet.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
6 opmerkingen:
Hoe zit het dan eigenlijk met mijn favoriete frisdrank Canada Dry ? Die komt dan ook nie uit Canada of wa ?
hele goeie vraag, maar deze keer is het antwoord wel 'ja!'.
In 189O was er een apotheker met de naam John J. McLaughlin die in Toronto, Canada dus, een winkeltje begon om limonade en sodawater te verkopen. Aangezien de man niet tevreden was met de bestaande limonades, begon hij te experimenteren met kruiden en allemaal dingen die hij in de Canadese bossen vond. In 1904 vond de man na honderden experimenten eindelijk de drank die hij perfect vond en hij noemde hem Canada Dry Pale Ginger Ale. Iedereen vond het drankje zo lekker dat Mc Laughlin in 1919 zijn uitvinding begon te exporteren naar New York waar iedereen er direct verslaafd aan werd. De rest van het verhaal vindt ge in uw supermarkt.
En de moeder van alle vragen: als de hamburger niet uit Hamburg komt ... vanwaar komt de Bicky Burger dan ?
De hamburger komt wel degelijk uit hamburg. Ok, eigenlijk komt hij van de hunnen en is door deze woestelingen te paard naar moskou gebracht, maar toen was dat nog een hamburger in ongebakken vorm of een steak tartare. De hamburgers (de mensen dan) waren de eersten die op het idee kwamen deze steak tartare te gaan bakken en hebben dus toch de hamburger uitgevonden. De Bickyburger is gewoon een frituurproduct van 'lekkers van beckers' en komt bijgevolg uit Nederland en meer bepaald uit Utrecht.
Looks nice! Awesome content. Good job guys.
»
Super color scheme, I like it! Good job. Go on.
»
Een reactie posten