donderdag, mei 29, 2008

Captain Pedalo Parlando













Tijdens de Zomer van Antwerpen varen de legendarische Captain Cook en zijn collega Captain Bligh gedurende twee maanden met twee supersnelle waterfietsen omgebouwd tot bescheiden 18e eeuwse zeeklippers door het Bonapartedok. Terwijl je zelf lustig meepedaloot of je laat rondtrappen brengen de kapiteins de meest onvergetelijke zeemansverhalen tot leven. Inschepen doe je aan een oud Brits marinekwartiertje in de schaduw van het MAS. Daar trakteren bewakers in uniform je meteen op een portie zuurkool en een bekertje maderawijn tegen de scheurbuik. Wat je wil horen tijdens de rondvaart kies je zelf uit het logboek: ‘De Vloek van de Scheldekraken', ‘De Vliegende Hollander' of ‘Het Verdronken Poldermeisje'. De kapitein vertelt en de pedaloganger geniet.

Wanneer: van 28 juni t/m 24 augustus, dagelijks vanaf 18u, in het weekend vanaf 14u.
Prijs: € 2 (voor ticketverkoop zie hier)
Kapiteinen op de trapvaart: Geert Beullens, Vic Peters, Alain Rinckhout, Dries Desmet en Tim Peters


Voor meer informatie: Zomer Van Antwerpen

woensdag, mei 28, 2008

Das Boot

We hebben hem vandaag te water gelaten en hij bleef fantastisch goed drijven. Nog wat vlaggen eraan, de zeilen laten vieren en we kunnen vertrekken. Naar waar mogen we nog niet vertellen. Dat is voor morgen. Drink alvast een glas madeirawijn en eet een stevige portie sjoekroet. Gegroet!

dinsdag, mei 27, 2008

Sardine Academy

Weet u nog niet waar u op vakantie gaat deze zomer maar wel dat u veel sardienen wil eten? Dan moet u naar Kroatië trekken en wel naar het oude havenstadje Fazana. Dit stadje heeft zich gespecialiseerd in sardienen. Er bestaat zelfs een ‘sardine academie’ waar wordt geleerd hoe de visjes het beste zijn te vangen, te bereiden en te conserveren én de zon schijnt er altijd. Goeie reis

woensdag, mei 21, 2008

Regenkapje




Vroeger waren er veel dingen beter. Zo ook het Eurosongfestival. Liedjes gingen nog ergens over! Over 'een regenkapje' bijvoorbeeld. Luister maar naar dit prachtige nummer waarmee de Hollanders in 1960 de zevende plaats haalde. De zingende mijnheer is karel Vandevelde en hij droeg gewoon een grijs pak.

Sardiensdag in het fonteintje

Di 20 mei 2008 - Gisteren sardiensdagsardienen gegeten in restaurant 'Het Fonteintje' in de Lammekensstraat 2 in Antwerpen. Een ontdekking! Heerlijk, niet duur, fantastische sardienen en hoewel de naam niet echt Arabisch klinkt, in een fantastisch authentieke Mahrebsfeer.

dinsdag, mei 13, 2008

Sardien ontgraten


Di 13 mei - Het is ondertussen volop de tijd van de sardine op de barbecue. Iedereen vind dat wel lekker, maar er zijn er altijd die beginnen te miezemouzen over die graten die erin zitten. Voortaan gewoon je sardienen ontgraten...

Boule de Berlin in Berlijn

Dit weekend naar Berlijn geweest. Eerst half Berlijn afgezocht naar een echte authentieke Boule de Berlin of een Pfankuch met Plaumenmuss zoals de Berliners dat zelf noemen. Dan nog eens een dag de stad rondgekruist om op de beste plekken in Berlijn een foto te nemen terwijl ik mijn Boule de Berlin opeet en wat gebeurt er dan op het vliegveld? Ze pikken nondedjol mijn fototoestel toch wel niet. Moet ik binnenkort weer terug.